itheorie-smal-website

Theorie

Vóórdat je praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Je kunt theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent. Maar let op: het resultaat van het examen is slechts één jaar en 6 maanden geldig. Omdat je bij het praktijkexamen ook nog moet beschikken over een geldig examenuitslag is het beter om gelijktijdig je theorie- en praktijkopleiding te starten.
Let op: Je theorie-examen moet je zelf bij mijn.cbr.nl reserveren. Hulp nodig? Kijk hier de instructiefilm.

 Theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit:  25 vragen over gevaarherkenning,  30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht.Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig is om te doen. De gevaarherkennings vragen beantwoord je door aan te geven wat je in deze situatie zou doen:-
– remmen: flink snelheid verminderen of zelfs stoppen
– gas loslaten: attent en voorbereid zijn op een andere gedragskeuze
– niets: gewoon door blijven rijden met dezelfde snelheid
Je moet minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning en 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden om te slagen. De vragen worden gesteld bij beelden van verkeerssituaties op grote tv-monitoren. Je beantwoordt de vragen met drukknoppen in de tafel. Let op: het theorie-examen is niet eenvoudig! Verkijk je hier dus niet op en zorg voor een goede voorbereiding!Als je benieuwd bent hoe een theorie-examen bij het CBR in zijn gang gaat kijk dan hier de video van het CBR.

<A href="http://iTheorie.nl/">Theorie leren</A>

 

 

Bij autorijschool Dyane kun je je theorie leren met behulp van I-theorie. Met I-theorie leer je lekker thuis in je eigen tempo! De verkeerstheorie was nog nooit zo leuk en leerzaam. Het is duidelijk en helder van opzet zodat je wel moét slagen! De opleiding bestaat uit een compleet e-lesboek, 35 theorie-examens, 100 lesfilmpjes over gevaarherkenning en 60 instructiefilms van de rijprocedure. je volgt een lesschema op basis van gemaakte vorderingen zonder enige tijdslimiet. Met I-theorie kunnen we jouw vorderingen ook volgen en zo nodig jou nog coachen voor het theorie-examen.
Log hier in voor het Theorie leren