Theorie

itheorie-smal-website

Vóórdat je praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Je kunt theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent. Maar let op: het resultaat van het examen is slechts één jaar en 6 maanden geldig. Omdat je bij het praktijkexamen ook nog moet beschikken over een geldig examenuitslag is het beter om gelijktijdig je theorie- en praktijkopleiding te starten.
Vóór Let op: Je theorie-examen moet je zelf bij mijn.cbr.nl reserveren. Hulp nodig? Kijk hier de instructiefilm.

 Theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:
1. Gevaarherkenning –  herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie
2. Kennis – laten zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen
3. Inzicht – laten zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen
Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten. Deze 15 minuten extra tijd geldt niet voor het examenonderdeel gevaarherkenning.
Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.
Als je benieuwd bent hoe een theorie-examen bij het CBR in zijn gang gaat kijk dan hier de video van het CBR.

<A href="http://iTheorie.nl/">Theorie leren</A>

 

 

Binnen mijn rijschool biedt ik je de mogelijkheid om je theorie te leren met behulp van iTheorie. Met iTheorie leer je lekker thuis in je eigen tempo! De verkeerstheorie was nog nooit zo leuk en leerzaam. Het is duidelijk en helder van opzet zodat je wel moét slagen! iTheorie bestaat uit een compleet e-lesboek, 35 theorie-examens, 100 lesfilmpjes over gevaarherkenning en 60 instructiefilms van de rijprocedure. je volgt een lesschema op basis van gemaakte vorderingen zonder enige tijdslimiet. Met iTheorie kan ik jouw vorderingen ook volgen en zo nodig je nog coachen voor het theorie-examen. Leer je liever met een papieren theorieboek dan kan dat uiteraard ook bij mij.
Log hier in voor het Theorie leren