Praktijk / Praktijkexamen

Ik wil je op een leuke en bewuste manier leren autorijden zodat je straks veilig en zelfstandig de weg op kunt. Omdat de eerste lessen best spannend en soms  stressvol kunnen zijn bouwen we het stapsgewijs op en starten we het lessen in onze automaat.
Bij de eerste 5-10 lessen ligt nadruk op het deelnemen aan het verkeer. Dit is een zeer belangrijk onderdeel omdat je hier bij een rijexamen voor 95% op wordt beoordeeld. Bij mij les je in blokken van 90 minuten. Dit om de lessen ook zo effectief mogelijk te kunnen gebruiken.
Uiteraard begin je in een omgeving waar je de beginselen van het autorijden rustig en veilig onder de knie kunt krijgen. Al doende leer je steeds meer gecompliceerde verkeerssituaties goed in te schatten en rij je uiteindelijk zelfstandig door iedere uitdagende situatie.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Het is heel moeilijk te zeggen hoeveel praktijklessen iemand nodig heeft voor het rijexamen. Dit is sterk afhankelijk van de persoon en je eigen gevoel voor het autorijden. Misschien ben je een natuurtalent, een gemiddelde leerling of heb je er iets meer moeite mee. Na een aantal lessen kan ik je wel al een indicatie geven of de opleiding vlot zal verlopen of iets langer zal duren. Kijk hier voor een eerste indicatie van het aantal benodigde lessen.

Jouw inzet telt!

Om tijdens de rijlessen zo effectief mogelijk te kunnen rijden en te oefenen maakt ik tijdens de praktijklessen ook gebruik van voorbeeldvideo’s. Om je voor de volgende rijles goed voor te bereiden kun je de instructies en video’s via de app van PlanGo ook thuis nog eens rustig nakijken.

Toets of Praktijkexamen

Als je klaar bent voor een Tussentijdse Toets of Examen kan ik deze voor jou bij het CBR aanvragen. Daarvoor dien je mij eerst te machtigen. Machtigen doe je op Mijn.cbr.nl met DigiD, jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Lees hier meer het machtigen met Digid.  Mijn rijschool-registratienummer is 7108K5.
Als je benieuwd bent hoe een CBR-Praktijkexamen in zijn gang gaat kijk dan hier voor een leuke video van het CBR. En ben je misschien tot wat gespannen voor het examen? Lees hier dan de do’s en don’t om je goed voor te bereiden.