Je Rijbewijs halen

Voor het behalen van je rijbewijs moet je zowel voor het theorie-examen als praktijkexamen geslaagd zijn.
Voordat je aan het praktijkexamen mag beginnen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Door de komst van het experiment 2ToDrive mag je met je theorielessen tegenwoordig al vanaf je 16de beginnen. Met je praktijklessen mag je eerst starten vanaf 16,5 jaar. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen.
Ben je geslaagd voor beide examens, dan mag je tot je 18de alleen onder begeleiding rijden. Vanaf je 18de mag je zelfstandig rijden. Maar let op: het resultaat van het theorie-examen is slechts één jaar en 6 maanden geldig en bij je praktijkexamen moet je nog beschikken over een geldig examen-uitslag. Ik adviseer je daarom om je theorie- en praktijkopleiding gelijktijdig te starten. Daarmee kun je je theoriekennis gelijktijdig in de praktijk brengen. En de praktijklessen helpen je de theorie beter te begrijpen. Dit geldt vooral op het onderdeel gevarenherkenning.
In tegenstelling tot veel andere rijscholen duren de rijlessen bij mij 90 minuten i.p.v. 60 minuten. Hierdoor kunnen de lessen effectiever worden ingedeeld en is er in de les meer ruimte om dingen te oefenen waar je misschien wat meer moeite mee hebt. Door de 90 minuten kun je ook in een groter lesgebied je ervaringen opdoen i.p.v. een “rondje om de kerk” te rijden.
Lees meer over het theorie-examen. Lees meer over de praktijklessen en het praktijkexamen.

Kennismakingsgesprek

Voordat je in de auto stapt beginnen we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarbij vertel ik je precies wat je kunt verwachten en hoe de opleiding in de praktijk verloopt. Een prima moment voor al jouw vragen! Op dat moment kan ik je ook aangeven wanneer je met de praktijklessen kunt starten. Goed om te weten: binnen mijn rijschool maak ik gebruik van een lesovereenkomst zodat voor allebei duidelijk is wat we hebben afgesproken.