Tarieven


Onderstaand tref je de tarieven en lespakketten aan. Bij de pakketten staat vermeld welke onderdelen in het pakket zijn opgenomen. Houd er rekening mee dat de gemiddelde leerling meer lessen nodig heeft dan het aantal uren in het startpakket van 30 lesuren. Na het startpakket bekijken we samen hoeveel extra lessen er eventueel nog nodig zijn. 
Helaas ontkomen wij er ook niet aan. En zijn wij vanwege stijgende kosten genoodzaakt om de tarieven voor 2023 te verhogen.
Prijzen per januari 2023
header pricePrijzen per januari 2023
  • CBR-Theorie-examen . . . €41,-
  • CBR-Individueel Theorie-examen. . . €99,-
  • CBR-Theorie-examen extra tijd. . . €53,35
  • CBR-Tussentijdse Toets . . . € 220,-
  • CBR-Praktijkexamen . . . € 260,-
  • CBR-Gezondheidsverklaring . . . €41,-
  • Vervolgpakket (5 lessen van 90 min) . . . € 415,-

Goed om te weten: de prijzen van de examens zijn inclusief  60 minuten rijden voorafgaand aan het examen. Dan ben je al wat ingereden bent voor het examen. En betalen doe je gemakkelijk met iDeal.
Op al onze prijzen zijn onze Algemene Voorwaarden Lesovereenkomst van toepassing.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Het is heel moeilijk te zeggen hoeveel praktijklessen(uren) iemand nodig heeft voor het rijexamen. Dit is sterk afhankelijk van de persoon en je eigen gevoel voor het autorijden. Als je nog nooit in de lesauto hebt gezeten dan blijft dit natuurlijk lastig om in te schatten. Ook is het zo dat het niet altijd na een les al te zeggen is, het blijft een inschatting. Je kunt je sneller of minder snel ontwikkelen dan je rijinstructeur op basis van de eerste rijles heeft ingeschat.
Ongeveer ¾ van alle leerlingen schat het aantal benodigde rijlessen vooraf zelf (veel) te laag in. Hoewel veel rijscholen dit weten, wordt het vaak niet op hun website genoemd. Dat wil je immers niet horen als je zelf of je ouders eerder aan 25 uur rijles denken. De eisen voor het behalen van je rijbewijs zijn immers tegenwoordig erg hoog en zeker niet te vergelijken met de tijd waarin je ouders hun rijbewijs hebben gehaald.
Maar wat is nu het gemiddelde aantal uren rijles dat iemand nodig heeft om te slagen? In Nederland ligt dit al jaren boven de 40 lesuren. Liever dus een rijschool die eerlijk is en niet een die je alleen maar vertelt wat je wilt horen!
Benieuwd naar het slagingspercentage van Autorijschool Dyane? De actuele percentages vindt je hier (Bron CBR)

Veel gestelde vragen

Heb je nog andere vragen? Kijk dan op onze pagina met veelgestelde vragen.