Veelgestelde Vragen

Autorijschool Dyane biedt je de service van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertel ik je wat je tijdens de rijopleiding kunt verwachten en met welke kosten je voor de rijopleiding rekening moet houden. En ook de vragen van jou of je ouders kunnen dan beantwoord worden. Autorijschool Dyane biedt dus geen gratis proefles aan!

Vraag en antwoord

De antwoorden op de meeste gestelde vragen vindt je alvast hieronder. Heb je je antwoord niet gevonden of heb je een andere vraag? Stel ze dan gerust via het web-formulier of e-mail.

Kan ik me ook opgeven voor les in een schakelauto?
Nee, niet meer! Omdat ik graag mensen aan hun rijbewijs wil helpen wie meer moeite hebben om veel dingen tegelijk te doen of het aanleren van dingen soms wat net wat meer tijd kost – zoals bijvoorbeeld bij ASS, ADHD, faalangst of HSP heb ik besloten me volledig te richten op de automaat-rijopleiding en opfriscursussen.

Kan ik gelijk starten of is er een wachtlijst?
Op sommige momenten kan het zijn dat er meer aanmeldingen binnenkomen dan dat er gelijk kunnen starten. In dat geval zul je dus even moeten wachten. Vraag gerust of er op dit moment een wachttijd is of niet

Hoeveel rijlessen heb je nodig voor het auto-rijbewijs? (rijbewijs B)
Het is heel moeilijk te zeggen hoeveel praktijklessen(uren) iemand nodig heeft voor het rijexamen. Dit is sterk afhankelijk van de persoon en je eigen gevoel voor het autorijden. En de eisen voor het behalen van je rijbewijs zijn tegenwoordig erg hoog en zeker niet te vergelijken met de tijd waarin je ouders hun rijbewijs hebben gehaald. Als je nog nooit in de lesauto hebt gezeten dan blijft dit natuurlijk lastig om in te schatten. Ook is het zo dat het niet altijd na een les al te zeggen is, het blijft een inschatting. Je kunt je sneller of minder snel ontwikkelen dan je rijinstructeur op basis van de eerste rijles heeft ingeschat. Maar wat is nu het gemiddelde aantal uren rijles dat iemand nodig heeft om te slagen? In Nederland ligt dit al jaren boven de 40 lesuren. Ongeveer ¾ van alle leerlingen schat het aantal benodigde rijlessen vooraf zelf (veel) te laag in. Hoewel veel rijscholen dit weten, wordt het vaak niet op hun website genoemd. Dat wil je immers niet horen als je zelf of je ouders eerder aan 25 uur rijles denken. Liever dus een rijschool die eerlijk is en niet een die je alleen maar vertelt wat je wilt horen

Hoe komt het dat de slagingspercentages per rijschool verschillen?
De slagingspercentages van alle rijscholen zijn openbaar en te vinden op www.rijschoolgegevens.nl of op www.rijscholenkiezer.nl. Zowel een hoog als laag slagingspercentage geven niet altijd een juiste indicatie voor een goede keuze van je rijschool. Een hoog slagingspercentage kan ook betekenen dat de rijschool meer lessen nodig vindt voor dat je aan het praktijkexamen mag deelnemen. Een lager percentage kan ook betekenen dat de rijschool gespecialiseerd is en dat de leerlingen meer moeite hebben met de spanning en druk van een examen. Vaak moeten deze leerlingen meer dan eens examen doen om te kunnen slagen.

Heb ik een vaste instructeur?
Ja! Bij rijschool Dyane heb je altijd les van Dyane

Kan ik ook na school, na werk of in het weekend lessen?
Ik lgeef les van maandag t/m donderdag van 08.00-20.00 uur en op vrijdag van 8:00-18:00u  Je kunt bij mij overdag en n de avonden lessen.Wel is het verstandiger om zoveel mogelijk doordeweeks en overdag te lessen omdat je examen ook tijdens kantooruren wordt afgenomen. Het is dan veel drukker op de weg en hierdoor leer je meer omgaan met verschillende situaties!

Moet ik mijn pakketbedrag in één keer betalen of kan dit in termijnen?
Je kunt bij mij op verschillende manieren betalen. In één keer of in termijnen. En je kunt makkelijk betalen  via iDeal Ik reken geen extra kosten voor een betaling in termijnen.De betaaltermijnen volgen daarbij het aantal afgenomen lessen. Je ontvangt hiervoor 1 of meerdere (deel)facturen. Het aantal afgenomen lessen, je tegoed uit je lespakket, de facturen en de afspraken voor de komende les kun je zelf online of via de app inzien bij het leerlingenportal.
 

Moet ik voor mijn rijlessen naar de rijschool komen of wordt ik thuis opgehaald?
Voor de rijlessen haal ik je thuis, op school of op je werk op, tenzij anders is afgesproken. Het ophaalgebied voor autorijschool Dyane is gelegen tussen Arnhem (Zuid of Centrum) Elst, Bemmel, Slijk-Ewijk, Oosterhout , Weurt, Beuningen en Nijmegen. Woon je buiten deze plaatsen dan kun je uiteraard ook instappen in de genoemde plaatsen en van daaruit je lessen volgen.

Krijg ik een leskaart of een overzicht met mijn vorderingen?
Je vorderingen worden digitaal bijgehouden in de leerling.portal en de leerlingapp zodat jij ze elk moment kan bekijken en/of aan je ouders kunt laten zien.

Waarom is het verstandig om zo snel mogelijk je theorie te behalen?
Ben je onvoldoende bekend met de theorie, dan ga je onzekerder rijden. Bijvoorbeeld als je niet precies weet hoe hard je ergens mag of een voorrangssituatie niet goed herkent. Ook al heb je je theorie-examen gehaald, pak ook dan nog eens je theorieboek erbij om je rijles voor te bereiden of na te lezen hoe de regels zijn in een verkeerssituatie die tijdens je rijles niet goed ging. Je moet in bezit zijn van je theorie om aan de tussentijdse toets of praktijkexamen te mogen deelnemen

Waarom zou ik moeten kiezen voor een autorijschool Dyane?
Les nemen bij een autorijschool Dyane garandeert je een deskundig en betrokken instructeur, goed onderhouden lesauto’s, inzicht in je vorderingen, een betrouwbare les-overeenkomst en een meer dan bovengemiddeld slagingspercentage. Daarnaast is Dyane een erkent instructeur voor Autisme / ADHD en faalangst. Autorijschool Dyane heeft daarbij al meer dan 250 leerlingen succes mogen opleiden voor hun rijbewijs. Autorijschool Dyane is aangesloten bij de branchevereniging VRB. Bij eventuele geschillen kan de VRB zo nodig bemiddelen.

Op welke manieren kan ik mezelf aanmelden bij jullie?
Wil je je aanmelden, een afspraak maken voor het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek of heb je nog vragen dan kan dit online via onze website, via een email (info@autorijschooldyane.nl) of telefonisch (06-46278864).