AUTOMAAT

Naast het lessen met een schakelauto biedt Autorijschool Dyane ook de mogelijkheid om te lessen met een automaat. Deze lessen worden gegeven in een Hyundai Kona Electric. Deze 100% elektrisch auto is voorzien van een automaat.
Door de komst van steeds meer (plugin)hybrides, elektrische en (lease)auto’s met een automaat, neemt het aantal auto’s met een automaat snel toe. De auto’s met een automaat zijn praktisch in gebruik en zeker niet alleen voor ouderen.
Tegenwoordig worden auto’s met een (semi)automaat in alle prijsklassen aangeboden. Je hoeft je dus echt niet meer te schamen als je in een automaat rijdt. In tegendeel: steeds meer mensen schakelen over van een schakelauto naar een auto met een automaat. En het rijden met een automaat is zeer aangenaam!

Waarom kiezen voor een automaat?

In de eerste helft van de rijopleiding gaat zo’n 80% van de aandacht uit naar het op juiste wijze bedienen van de versnellingen en de koppeling. Tijdens het autorijden is aandacht aan het verkeer echter het meest belangrijk. Wanneer je moeite hebt je aandacht te verdelen tussen de bediening en het verkeer, dan kan het rijden met een automaat uitkomst bieden. Het kan dan juist fijn zijn om te kiezen voor het lessen in een automaat.
Maar ook als je ouders thuis een automaat rijden kan het een prima keuze zijn om te kiezen voor een rijopleiding met een automaat. Maar je moet autorijden met een automaat niet onderschatten, want verkeer blijft verkeer of je nu handmatig moet schakelen of de auto het voor je doet, en in het verkeer staat veiligheid altijd voorop!

100% Elektrisch & Automaat

Als 1ste autorijschool in de regio Arnhem – Nijmegen heeft autorijschool Dyane bewust gekozen voor een 100% elektrische auto met automaat. De Hyundai Kona Electric maakt daarbij gebruik van 100% groene stroom welke in Nederland wordt opgewekt. Volledig elektrische voertuigen zoals de Kona stoten tijdens het rijden geen emissies uit zoals CO2, stikstof en fijnstof en leveren daarmee een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit in de stad.
Een elektrische auto is ook zeer prettig om in te rijden. De auto is zeer stil en schakelt geheel traploos waardoor de auto na het afremmen weer soepel (en snel) kan accelereren. Dit zonder schokken of stoten. Tijdens het remmen wordt een deel van de energie weer teruggewonnen en aan de accu terug gegeven.
De Kona is zeer rijk uitgerust en beschik over alle moderne (ADAS) veiligheidssystemen. Na het rijden wordt de Kona weer eenvoudig opgeladen aan de laadpaal. Na korte tijd is ze weer klaar voor de volgende les!
We willen iedereen graag kennis laten maken met een elektrische auto en automaat. Daarom wordt er tijdens de rijopleiding met een schakelauto ook de mogelijkheid geboden om enkele lessen met de Kona te rijden.