LESMETHODE

We willen je op een gestructureerde, bewuste en leuke manier leren autorijden, zodat je straks veilig en zelfstandig de weg op kunt. Autorijschool Dyane biedt je daarbij een unieke en gestructureerde lesmethode aan waarbij je stapsgewijs leert rijden.
Omdat de eerste lessen best spannend en soms  stressvol kunnen zijn bouwen we het stapsgewijs op en starten we met de lessen in onze automaat. Bij de eerste 5-10 lessen ligt nadruk op het deelnemen aan het verkeer. Dit is een zeer belangrijk onderdeel omdat je hier bij een rijexamen voor 95% op wordt beoordeeld. Zodra je wat meer thuis voelt in het verkeer, kun je als je wilt overstappen op de schakelauto en leer je schakelen. Doordat je met beide auto’s leert rijden ben je extra goed voorbereid op de deelname aan het verkeer. 

Persoonlijke aanpak

Het is natuurlijk fijn als de autorijschool waar je wilt gaan lessen persoonlijke aandacht voor je heeft. We spelen daarbij in op jouw specifieke behoeften, zodat dat je veilig leert autorijden en vlot je rijbewijs kunt halen. Uiteraard heb je altijd een vaste instructeur en dezelfde lesauto’s (schakelauto en automaat).

ASS en ADHD

Voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum zoals PDDnos, Asperger, AD(H)D en/of leerproblemen is het lang niet altijd vanzelfsprekend om het rijbewijs te kunnen halen. De specifieke problemen van deze mensen zorgen ervoor dat zij door teveel prikkels het overzicht kwijt raken.
Bij Autorijschool Dyane verdient iedereen een gelijke kans! Nagenoeg iedereen is namelijk in staat om uiteindelijk op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Met geduld en duidelijkheid kunnen we je helpen om het zelfvertrouwen in eigen kunnen tijdens het autorijden te vergroten. Dyane heeft daartoe speciale workshops gevolgd bij Spectrum Nederland en mag zich erkent rijinstructeur Autisme en ADHD noemen. Lees meer: Rijlessen en Autisme of ADHD.