Veelgestelde Vragen

Autorijschool Dyane biedt je de service van een gratis en vrijblijvend oriëntatie-/intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt je precies verteld wat je tijdens de rijopleiding kunt verwachten en met welke kosten je voor de rijopleiding rekening moet houden. En ook de vragen van jou of je ouders kunnen dan beantwoord worden. Bij autorijschool Dyane bieden we dus geen gratis proefles aan!

Vraag en antwoord

De antwoorden op de meeste gestelde vragen vindt je alvast hieronder. Heb je je antwoord niet gevonden of heb je een andere vraag? Stel ze dan gerust via het web-formulier of e-mail.

Hoeveel rijlessen heb je nodig voor het auto-rijbewijs? (rijbewijs B)
Het is heel moeilijk te zeggen hoeveel praktijklessen(uren) iemand nodig heeft voor het rijexamen. Dit is sterk afhankelijk van de persoon en je eigen gevoel voor het autorijden. En de eisen voor het behalen van je rijbewijs zijn tegenwoordig erg hoog en zeker niet te vergelijken met de tijd waarin je ouders hun rijbewijs hebben gehaald. Als je nog nooit in de lesauto hebt gezeten dan blijft dit natuurlijk lastig om in te schatten. Ook is het zo dat het niet altijd na een les al te zeggen is, het blijft een inschatting. Je kunt je sneller of minder snel ontwikkelen dan je rijinstructeur op basis van de eerste rijles heeft ingeschat. Maar wat is nu het gemiddelde aantal uren rijles dat iemand nodig heeft om te slagen? In Nederland ligt dit al jaren boven de 40 lesuren. Ongeveer ¾ van alle leerlingen schat het aantal benodigde rijlessen vooraf zelf (veel) te laag in. Hoewel veel rijscholen dit weten, wordt het vaak niet op hun website genoemd. Dat wil je immers niet horen als je zelf of je ouders eerder aan 25 uur rijles denken. Liever dus een rijschool die eerlijk is en niet een die je alleen maar vertelt wat je wilt horen

Liever een goedkope aanbieding?
Als je het meest voordelig je rijbewijs wilt halen kun je meestal het beste niet het kiezen voor de goedkoopste rijschool. Kies liever voor een goede rijschool. Daarnaast is het van belang je lestijd optimaal te benutten en zelf je rijlessen voor te bereiden. Vraag bv. je rijinstructeur wat er de volgende rijles behandeld gaat worden en lees het onderwerp vooraf in het praktijkboek. Op deze manier haal je veel meer rendement uit je rijlessen waardoor je uiteindelijk kostbare lestijd zal besparen!

Hoe komt het dat de slagingspercentages per rijschool verschillen?
De slagingspercentages van alle rijscholen zijn openbaar en te vinden op www.rijschoolgegevens.nl of op www.rijscholenkiezer.nl. Zowel een hoog als laag slagingspercentage geven niet altijd een juiste indicatie voor een goede keuze van je rijschool. Een hoog slagingspercentage kan ook betekenen dat de rijschool meer lessen nodig vindt voor dat je aan het praktijkexamen mag deelnemen. Een lager percentage kan ook betekenen dat de rijschool gespecialiseerd is en dat de leerlingen meer moeite hebben met de spanning en druk van een examen. Vaak moeten deze leerlingen meer dan eens examen doen om te kunnen slagen.

Heb ik een vaste instructeur?
Ja! Bij rijschool Dyane heb je altijd les van Dyane

Kan ik ook na school, na werk of in het weekend lessen?
Wij lessen van maandag t/m donderdag van 08.00-21.00 uur en op vrijdag van 8:00-18:00u  Je kunt bij ons overdag in de avonden lessen.Wel is het verstandiger om zoveel mogelijk doordeweeks en overdag te lessen omdat je examen ook tijdens kantooruren wordt afgenomen. Het is dan veel drukker op de weg en hierdoor leer je meer omgaan met verschillende situaties!

Moet ik mijn pakketbedrag in één keer betalen of kan dit in termijnen?
Je kunt bij ons op verschillende manieren betalen. In één keer of in termijnen. En je kunt makkelijk betalen  via iDeal Wij rekenen geen extra kosten voor een betaling in termijnen.De betaaltermijnen volgen daarbij het aantal afgenomen lessen. Je ontvangt hiervoor 1 of meerdere (deel)facturen. Het aantal afgenomen lessen, je tegoed uit je lespakket, de facturen en de afspraken voor de komende les kun je zelf online of via de app inzien bij het leerlingenportal.
 

Moet ik voor mijn rijlessen naar de rijschool komen of wordt ik thuis opgehaald?
Voor de rijlessen wordt je thuis, op school of op je werk opgehaald tenzij anders is afgesproken. Het ophaalgebied voor autorijschool Dyane is gelegen tussen Arnhem (Zuid of Centrum) Elst, Bemmel, Slijk-Ewijk, Oosterhout , Weurt, Beuningen en Nijmegen. Woon je buiten deze plaatsen dan kun je uiteraard ook instappen in de genoemde plaatsen en van daaruit je lessen volgen.

Krijg ik een leskaart of een overzicht met mijn vorderingen?
Je krijgt worden je vorderingen bijgehouden in je eigen praktijkboek zodat jij ze thuis kan bekijken en/of aan je ouders kunt laten zien.

Waarom is het verstandig om zo snel mogelijk je theorie te behalen?
Ben je onvoldoende bekend met de theorie, dan ga je onzekerder rijden. Bijvoorbeeld als je niet precies weet hoe hard je ergens mag of een voorrangssituatie niet goed herkent. Ook al heb je je theorie-examen gehaald, pak ook dan nog eens je theorieboek erbij om je rijles voor te bereiden of na te lezen hoe de regels zijn in een verkeerssituatie die tijdens je rijles niet goed ging. Je moet in bezit zijn van je theorie om aan de tussentijdse toets of praktijkexamen te mogen deelnemen

Waarom zou ik moeten kiezen voor een autorijschool Dyane?
Les nemen bij een autorijschool Dyane garandeert je een deskundig en betrokken instructeurs, goed onderhouden lesauto’s, inzicht in je vorderingen, een betrouwbare les-overeenkomst en een prima slagingspercentage. Daarnaast is Dyane een erkent instructeur voor Autisme / ADHD en faalangst. Autorijschool Dyane is aangesloten bij de branchevereniging VRB. Bij eventuele geschillen kan de VRB zo nodig bemiddelen.

Op welke manieren kan ik mezelf aanmelden bij jullie?
Wil je je aanmelden, een afspraak maken voor het gratis en vrijblijvend oriëntatie-/intakegesprek of heb je nog vragen dan kan dit online via onze website, via een email (info@autorijschooldyane.nl) of telefonisch (06-46278864).