Opfriscursus

Bang zijn in het verkeer is geen pretje. Er zijn veel mensen welke wel in het bezit zijn van een rijbewijs, maar niet zelfstandig de weg op durven te gaan. Dat kan erg vervellend zijn als je afhankelijk bent van de auto voor je (nieuwe) baan, studie of gezinssituatie. Dat mensen niet durven autorijden kan te maken hebben met verschillende oorzaken. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld bang om op de snelweg te rijden om de simpele redenen dat zij dit te lang niet hebben gedaan. Ook het niet goed  kunnen uitvoeren van de speciale verrichtingen kan een obstakel zijn voor het plezier van het autorijden.

Bang in het verkeer: mogelijke oorzaken

Mogelijke oorzaken voor de angst om auto te rijden zijn bijvoorbeeld het langdurig niet hebben gereden, om de simpele reden dat je niet de beschikking had over een auto. Een andere oorzaak kan een (bijna)  ‘traumatische ervaring’ in het verkeer zijn. Door een (bijna)ongeluk slaat de angst er meestal snel in. Dit kan iemand erg onzeker maken. De een is hier gevoeliger voor dan de ander. Maar ook andere oorzaken zoals bang zijn voor nieuwe omgevingen zijn mogelijk. Soms is er ook geen direct aanwijsbare oorzaak.

Is een opfriscursus iets voor jou?

Misschien herken je jezelf in bovenstaande. En daarvoor hoef je je zeker niet te schamen. Als je bang bent om te rijden maar toch weer met vertrouwen de weg op wil, dan is het goed om een opfriscursus te volgen. Veelal zijn een klein aantal lessen voldoende om je angsten te overwinnen zodat je weer zelfstandig en vol vertrouwen kunt deelnemen aan het verkeer. 

Wat kan ik verwachten?

Voordat er wordt gereden bespreken we samen eerst wat je angsten zijn zodat we ons hier goed op kunnen richten. De lessen worden gereden in een automaat lesauto met dubbele bediening. Je hoeft daardoor ook niet bang te zijn omdat ik je ook op de spannende momenten kan helpen. En natuurlijk doen we dat op een tempo welke bij je past. Jouw opfriscursus is dus maatwerk en speciaal op jouw behoefte afgestemd.

Oefenen in je eigen omgeving

Het is fijn dat je tijdens de opfriscursus kunt beschikken over een auto. Zo kun je tussen de lessen door op een rustig moment en in een vertrouwde omgeving zelfstandig beetje bij beetje oefenen. De oefeningen kunnen je helpen om de overgang van de lesauto naar je eigen auto zo soepel mogelijk te laten verlopen en het aantal lessen kunnen hierdoor beperkt blijven. Loop je tijdens het oefenen ergens tegen aan? Dan oefenen we dat samen in de volgende les. Hierdoor kun je straks weer zelfstandig vol vertrouwen en met plezier deelnemen aan het verkeer.
Let op: I.v.m. de voorwaarden van onze verzekeringmaatschappij kunnen de lessen voor de opfriscursus alleen gegeven worden in onze lesauto’s. Het is dus niet mogelijk te lessen in de eigen privé-auto.

Normale lesprijzen

Autorijschool Dyane biedt de opfriscursus aan tegen de normale lesprijzen. Veelal kan met een beperkt aantal lessen worden volstaan. Heb je nog vragen? Bel of mail gerust. Je hebt immers niet voor niets je rijbewijs gehaald!