Automaat

Autorijschool Dyane is de automaat-specialist van Nijmegen, Arnhem, en omstreken. Door de komst van steeds meer (plugin)hybrides, elektrische en (lease)auto’s met een automaat, neemt het aantal auto’s met een automaat snel toe. De auto’s met een automaat zijn praktisch in gebruik en zeker niet alleen voor ouderen.
Tegenwoordig worden auto’s  met een automaat – nieuw en tweedehands (b.v. hybrides) in alle prijsklassen aangeboden. Je hoeft je dus echt niet meer te schamen als je in een automaat rijdt. In tegendeel: steeds meer rijbewijsbezitters stappen over van een schakelauto naar een auto met een automaat. Dit omdat het rijden met een automaat zeer comfortabel is en ook de nodige voordelen heeft in het dagelijkse drukke verkeer! Bij mij les je in de allernieuwste Hyundai Kona Electric. Deze 100% elektrisch auto is voorzien van een automaat en de nieuwste technieken.

Waarom kiezen voor een automaat?

Tijdens het autorijden is aandacht aan het verkeer het meest belangrijk. Wanneer je moeite hebt je aandacht te verdelen tussen de bediening en het verkeer, dan kan het rijden met een automaat uitkomst bieden. Het kan dan juist fijn zijn om te kiezen voor het lessen in een automaat. Maar ook als je ouders thuis een automaat rijden kan het een prima keuze zijn om te kiezen voor een rijopleiding met een automaat. Maar je moet autorijden met een automaat niet onderschatten, want verkeer blijft verkeer of je nu handmatig moet schakelen of de auto het voor je doet, en in het verkeer staat veiligheid altijd voorop!

100% Elektrisch

Als 1ste autorijschool in de regio Arnhem – Nijmegen heeft autorijschool Dyane al in 2015 bewust gekozen voor het aanbieden van automaatlessen in een 100% elektrische auto. Volledig elektrische voertuigen zoals mijn Hyundai Kona Electric zijn emissievrij en stoten geen stikstof en fijnstof uit en leveren daarmee een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit in de stad. En uiteraard maak ik voor het opladen gebruik van 100% groene windstroom welke in Nederland wordt opgewekt.
Een elektrische auto is zeer comfortabel om in te rijden. De auto is zeer stil en schakelt geheel traploos waardoor de auto na het afremmen weer soepel (en snel) kan accelereren. Dit zonder schokken of stoten. Als de automaat specialist leer ik je ook de kneepjes van het elektrisch rijden. Zo wordt bij een elektrische auto bij het remmen  een deel van de energie weer teruggewonnen en aan de accu terug gegeven (regeneren). Mijn rijk uitgeruste Kona is beschikt uiteraard over alle moderne (ADAS) veiligheidssystemen.