Extra aandacht

Ik wil je op een leuke en bewuste manier leren autorijden zodat je straks veilig en zelfstandig de weg op kunt. Autorijschool Dyane heeft zich gespecialiseerd in automaat-rijpleidingen en rijopleidingen voor leerlingen met een ASS, ADHD of faalangst.

Je eigen leercurve

Ik probeer tijdens de lessen zoveel mogelijk in te spelen op jouw eigen leercurve, zodat dat je op je eigen tempo veilig leert autorijden en je rijbewijs kunt halen. 

ASS en ADHD

Voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum zoals PDDnos, Asperger, AD(H)D en/of leerproblemen is het lang niet altijd vanzelfsprekend om het rijbewijs te kunnen halen. De specifieke problemen van deze mensen zorgen ervoor dat zij door teveel prikkels het overzicht kwijt raken.
Bij Autorijschool Dyane verdient iedereen een gelijke kans! Nagenoeg iedereen is namelijk in staat om uiteindelijk op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Met geduld en duidelijkheid kan ik je helpen om het zelfvertrouwen in eigen kunnen tijdens het autorijden te vergroten. Ik heb daartoe speciale trainingen gevolgd bij Spectrum Nederland en mag me daarbij erkent rijinstructeur Autisme en ADHD noemen. Lees meer: Rijlessen en Autisme of ADHD.

Rijgeschiktheid / Gezondheidsverklaring

Wil je je rijbewijs halen? Dan moet je theorie- en praktijkexamen doen én ook een gezondheidsverklaring invullen. Dit omdat het belangrijk is dat je gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen. Voor jezelf en andere weggebruikers. Een gezondheidsverklaring vul je zelf in, want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Je vult de verklaring in op Mijn.CBR.nl en betaalt deze via Ideal.
Als je één of meer vragen op de Gezondheidsverklaring met ‘ja’ beantwoordt, dan is een onderzoek door een arts nodig. Ik informeer je graag wat er bij dit traject komt kijken en hoe deze procedure loopt. Voor autisme en ADHD is altijd een medische keuring en een rijtest nodig.