Onze Specialisatie

Ik wil je op een leuke en bewuste manier leren autorijden zodat je straks veilig en zelfstandig de weg op kunt. Autorijschool Dyane heeft zich gespecialiseerd in automaat-rijpleidingen en rijopleidingen voor leerlingen met een ASS, ADHD of faalangst.
Omdat de eerste lessen best spannend en soms  stressvol kunnen zijn bouwen we het stapsgewijs op en starten we het lessen in onze automaat. Bij de eerste 5-10 lessen ligt nadruk op het deelnemen aan het verkeer. Dit is een zeer belangrijk onderdeel omdat je hier bij een rijexamen voor 95% op wordt beoordeeld. Zodra je wat meer thuis voelt in het verkeer, kun je als je wilt overstappen op de schakelauto en leer je schakelen. Doordat je met beide auto’s leert rijden ben je extra goed voorbereid op de deelname aan het verkeer. 

Je eigen leercurve

Ik probeer tijdens de lessen zoveel mogelijk in te spelen op jouw eigen leercurve, zodat dat je op je eigen tempo veilig leert autorijden en je rijbewijs kunt halen. 

ASS en ADHD

Voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum zoals PDDnos, Asperger, AD(H)D en/of leerproblemen is het lang niet altijd vanzelfsprekend om het rijbewijs te kunnen halen. De specifieke problemen van deze mensen zorgen ervoor dat zij door teveel prikkels het overzicht kwijt raken.
Bij Autorijschool Dyane verdient iedereen een gelijke kans! Nagenoeg iedereen is namelijk in staat om uiteindelijk op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Met geduld en duidelijkheid kunnen we je helpen om het zelfvertrouwen in eigen kunnen tijdens het autorijden te vergroten. Ik heb daartoe speciale trainingen gevolgd bij Spectrum Nederland en mag me daarbij erkent rijinstructeur Autisme en ADHD noemen. Lees meer: Rijlessen en Autisme of ADHD.